Fjalor

A B C D E F G H I K L M N O P Q R S T U V Z
R

Refugjat

Ju jeni njohur si refugjat nëse keni bërë një aplikim për mbrojtje ndërkombëtare dhe ju i përmbushni kushtet e Konventës së Gjenevës. 

Një refugjat i njohur merr një leje qëndrimi për një periudhë të kufizuar prej 5 vjetësh. Pas 5 vjetësh, ju merrni vendbanim të përhershëm, me kusht që CGVS/CGRA nuk e ka hequr statusin tuaj gjatë kësaj periudhe.