Te ngasesh nje makine ne Belgjike

Te ngasesh nje makine, ka rregulla te rendesishme qe ju duhet te respektoni.

Cfare dokumentacioni ju nevojitet?

Te ngasesh nje makine ne Belgjike, ju keni nevoje per dokumentet e meposhtme:

  • Patente nderkombetare ose belge
  • 'Karta gri' e makinave (prova e regjistrimit)
  • Dokumentat e sigurimit

Ne qofte se policia ju ndalon, ju duhet qe t'i tregoni keto dokumenta.

Te ngasesh nje makine

Rregulla te rendesishme te trafikut

Rregullat e meposhtme jane shume te rendesishme kur ju drejtoni nje makine ne Belgjike:

  • makinat levizin ne anen e djathte te rruges
  • Ju duhet te mbani nen vezhgim shpejtesine maksimale (50 km/ore ose 30 km/ore ne qytet, 120 km/ore ne autostrade, 30 km/ore afer shkollave).
  • Te gjithe pasagjeret ne makine duhet te vendosin rripin e sigurimit (para dhe prapa)
  • Ju nuk duhet te perdorni aparatin tuaj celular apo te telefononi gjate drejtimit te makines
  • Ju nuk duhet te pini alkool
  • Ju nuk mund ta parkoni makinen ne cdo vend ku ju keni deshire (falas). Vezhgoni shenjat e qarkullimit!
  • Ju nuk duhet t'i jepni prioritet makinave qe vijne nga e djathta ne kryqezimet pa semafore.