Deelnemen aan activiteiten

Asielzoekers kunnen deelnemen aan activiteiten in de opvangplaats en buiten de opvangplaats.

Nederlandse les in het opvangcentrum

Animatie

Uw opvangcentrum kan u informatie geven over activiteiten in het centrum of in de omgeving. Soms organiseert het opvangcentrum een culturele uitstap. Er zijn activiteiten voor kinderen wanneer zij niet naar school gaan: op woensdagnamiddag, op zaterdag en op zondag. Er is ook animatie op speciale dagen, zoals de nationale feestdag van België of andere feestdagen.

Uw opvangcentrum organiseert activiteiten. Er zijn activiteiten voor volwassenen (mannen en vrouwen) en activiteiten voor kinderen.

Sport

De opvangcentra hebben vaak een kleine sportzaal. U kunt ook aansluiten bij een sportclub in de buurt van uw opvangplaats. Voetbal is de populairste sport in België. Uw opvangcentrum organiseert ook wandelingen of bezoeken aan een zwembad.

Internet en lezen

U kunt toegang krijgen tot een computer en tot een zone met wifi. Er zijn ook veel bibliotheken in België. In het opvangcentrum vindt u boeken in meerdere talen.

Ontmoeting met de buren

De opvangcentra organiseren activiteiten waar ook de buren van het opvangcentrum naartoe mogen komen. Die activiteiten kunnen van alles zijn: een buurtfeest, een sportwedstrijd, een dag waarop bewoners van het opvangcentrum van gedachten wisselen met de buren, enzovoort. Die activiteiten bieden de kans om de buren van het opvangcentrum te ontmoeten.

Video 'activiteiten in het centrum'. Klik op 'cc' om de taal van de ondertitels te veranderen.