Vaksinat te mbrojnë nga sëmundjet

Mbroni veten dhe fëmijët tuaj nga sëmundjet serioze (poliomeliti, tetanozi, fruthi) dhe vaksinohuni. Vaksinat më të rëndësishme janë falas në Belgjikë. Fëmijët marrin vaksinime në shkollë ose në një klinikë shëndetësore.

Çfarë efekti ka vaksina?

Vaksina administrohet nga injeksioni dhe përmban sasi të vogla të një bakterie ose virusi. Këto sasi janë të padëmshme. Kështu që nuk mund të sëmuresh prej tyre. Trupi juaj njeh këto baktere dhe viruse dhe prodhon antitrupa.

Te vaksinoheni

Nëse bini në kontakt me dikë që ka virus ose sëmundje, trupi juaj do t'ju mbrojë menjëherë dhe nuk do të sëmureni.