Kur jane hapur dyqanet?

Shumica e dyqaneve ne Belgjike jane hapur nga ora 10 e mengjesit deri ne oren 6 pasdite, nga e hena ne te shtune. Dyqanet jane mbylllur te dielave.

Duke kontrolluar oraret e hapjes

Dyqanet ushqimore

Dyqanet ku ju mund te bleni ushqim, dhe supermarketet (Aldi, Lidl, Colruyt, Delhaize, Carrefour, Spar) jane zakonisht te hapura nga ora 8.30 e megjesit dhe mbyllin pas ores 6 pasdite. Pothuajse te gjitha dyqanet jane te mbyllur te dielen.

Ju mund te bleni gjithashtu ushqim nga tregu lokal. Shumica e komunave organizojne tregjet ne nje dite te caktuar gjate javes. Dita e tregut varion ne cdo komune dhe qytet.

Dyqanet e veshjeve

Shumica e dyqaneve te veshjeve ne Belgjike jane hapur nga ora 10 e mengjesit deri ne oren 6 pasdite, nga e hena ne te shtune. Dyqanet jane mbylllur te dielave.

Dyqanet e nates

Ne qytete, fshatra te medhenj ose pergjate rrugeve te zena, ka dyqane qe jane hapur vetem gjate nates. Dyqanet e nates shesin alkool, cigare, ushqim dhe disa produkte shtepiake.

Dyqanet e nates jane zakonisht me te shtrenjte se dyqanet qe jane hapur gjate dites.

Farmacite

Ju mund te bleni ilace ne farmaci. Farmacite jane zakonisht te hapura nga ora 10 e mengjesit deri ne 7 te pasdites, dhe te shtunave nga ora 10 deri ne oren 12 paradite. Farmacite jane te mbyllura gjate te shtunave pasdite dhe te dielave.

Ne qofte se ju keni nevoje per ilace dhe ju keni leje nga mjeku, ju mund te shkoni ne nje farmaci qe eshte hapur ne cdo kohe. 

Kjo eshte nje farmaci ne cdo rajon qe eshte hapur edhe gjate nates ose te dielave. Pyesni mjekun se cila farmaci eshte ne gatishmeri ne cdo kohe.