Wanneer is de winkel open?

De meeste winkels in België zijn open van maandag tot en met zaterdag van 10 uur tot 18 uur. Op zondag zijn de winkels dicht.

De openingsuren controleren

Voedingswinkels

Winkels waar u eten kan kopen en supermarkten (Aldi, Lidl, Colruyt, Delhaize, Carrefour, Spar) zijn meestal al om 8.30 uur open en sluiten na 18 uur ’s avonds. Bijna alle winkels zijn op zondag gesloten.

U kan ook eten kopen op de lokale markt. De meeste gemeenten houden markt op een vaste dag in de week. Die marktdag is in elke gemeente of stad verschillend.

Kledingwinkels

De meeste winkels voor kleding zijn in België open van maandag tot en met zaterdag van 10 uur tot 18 uur. Op zondag zijn de winkels dicht.

Nachtwinkels

In steden, grote dorpen of langs drukke wegen zijn er winkels die alleen ’s nachts open zijn. Nachtwinkels verkopen alcohol, sigaretten, voeding en een beetje producten voor het huishouden.

Nachtwinkels verkopen hun producten vaak duurder dan de winkels die overdag open zijn.

Apothekers

Medicatie kan u enkel in de apotheek kopen. Apothekers zijn meestal open van 10 uur ’s morgens tot 19 uur ’s avonds en op zaterdagochtend van 10 uur tot 12 uur. Zaterdagnamiddag en zondag zijn de apothekers dicht.

Hebt u dringend medicatie nodig en u hebt toestemming van de dokter, dan kan u bij een apotheker van wacht gaan. 

Dat is een apotheek per regio die ’s nachts of op zondag open is. Vraag de dokter welke apotheker van wacht is.